Sport

Den som är sportintresserad har mycket att välja bland i Malmö, oavsett om man själv vill utöva sport eller om man vill titta på sportevenemang. Det finns fler än 300 idrottsföreningar i staden och de allra flesta sporter finns därmed representerade. I Malmö finns också en av Europas absolut största sportanläggningar, nämligen området kring Malmö Stadion.

Fotboll och ishockey de mest populära sporterna

Fotboll är stort i Malmö. Malmös egna fotbollslag Malmö FF är det fotbollslag som vunnit Allsvenskan flest gånger i Sverige.sport i Malmö Många är de malmöiter som vallfärdar för att titta på hemmamatcherna under säsongen april till oktober men även bortamatcherna i Stockholm lockar många och vill du åka på en bortamatch kan du utan problem hitta flera bra hotell i Stockholm centralt. Även ishockey är en stor sport i Malmö. Stadens egna ishockeylag MIF Redhawks är ett av Sveriges mest framgångsrika hockeylag. De har vunnit Europamästerskapen och är tvåfaldiga Sverigemästare. MIF Redhawks spelar på Malmö Isstadion under säsongen oktober till april och lockar många åskådare till hemmamatcherna. En av Skandinaviens äldsta trav- och galoppbanor finns i Malmö. Jägersro, som också kallas Derby-banan, arrangerar trav- och galopplopp året runt. Svenskt Derby äger rum varje år på Jägersro och det är en minnesvärd upplevelse för alla som gillar hästsport.

Sol och bad i Malmö

I Malmö finns tre välbesökta friluftsbad, nämligen Lindängsbadet, Rosengårdsbadet och Segevångsbadet. Det finns tre stycken kallbadhus, Ribersborgs kallbadhus, Sibbarps kallbadhus, Ribergsborgs handikappbad, och fyra stycken inomhusbad, nämligen Aq-va-kul, Kockum Fritid, Oxievångsbadet och Rosengårdsbadet. Det finns dessutom flertalet plastdammar i Malmö där barnen kan busa, leka och plaska.

Utegym och spontanidrott

Malmö är en stad som har många fina parker och grönområden. Flertalet av dessa har trevliga utegym där man kan träna med sin egen kroppsvikt som motstånd. Perfekt för den som vill komplettera sin promenad eller löprunda med ett gympass. Dessutom finns flera idrottsplatser för spontan idrott i staden, vilket är ett projekt för att inspirera såväl gamla som unga att röra på sig mera. Några exempel på spontanidrottsplatser är Gröningen intill Nya Stenkulaskolan i Södra Innerstaden, Hermodsdalsparken och Augustenborgsparken i Fosie. Där kan man till exempel spela fotboll, basket, hoppa längdhopp, träna styrketräning eller springa på en löparbana.

Golf året runt

Malmö är också ett eldorado för golfälskaren. Tack vare stadens strategiska läge så är golfsäsongen väldigt lång. Det finns fyra stycken 18-hålsbanor i Malmö och mitt i centrala Malmö finns en anläggning med 9-håls pay & play och driving range. Inom en radie på en timme med bil finns ytterligare 35 golfklubbar att besöka.