Restauranger

Malmö är en av Sveriges mest krogtäta städer. Faktum är att staden har flest restauranger per capita i hela Sverige. I Malmö finns totalt över 600 olika restauranger och caféer. Men dessutom finns det ingen stad i Sverige som slår restaurangutbudet i Malmö med tanke på den internationella mångfalden. Malmö är en mångkulturell stad med fler än 170 olika nationer representerade och detta avspeglar sig förstås på restaurangutbudet. Malmö ligger också i en av Europas absolut hetaste och mest expansiva regioner, Öresundsregionen. Dessutom ligger Malmö i Skåne, som sägs vara ”den goa madens högborg”. Att njuta av högklassisk mat och dryck är därför inga problem i Malmö.

Två centrala nav i Malmö

Man brukar säga att kroglivet och nöjeslivet i Malmö kretsar kring två nav, nämligen Lilla Torg och Möllan (Möllevångstorget). Dessa två centrala platser sammanbinds av ett promenadstråk med gator som Skomakaregatan, Södergatan, Södra Tullgatan och Södra Förstadsgatan, likväl som Gustav Adolfs Torg, Davidhalls Torg och Triangeln. Kring alla dessa platser hittar man de flesta av Malmös finaste, mysigaste, trevligaste och lyxigaste restauranger, caféer, krogar och pubar.

Restauranger i Malmö som är väl värda ett besök

Här tipsar vi om några restauranger som inte bör missas vid ett besök i Malmö.

  • Bloom in The Park har en lyxig men avslappnad atmosfär och en vacker utsikt över Pildammarna. restaurang i MalmöDe serverar modern europeisk mat och har ett spännande koncept med avsaknad av menyer.

Adressen är Pildammsvägen 17.

  • Vollmers är till för den som vill prova äkta och genuin skånsk mat. Ambitionen är att skapa ett mysigt och hemtrevligt gästgiveri mitt inne i staden.

Adressen är Tegelgårdsgatan 5.

  • Belle Epoque är en av Möllevångens populäraste lunchrestauranger. De har lyckats skapa en stil som är både trevlig och trendig samtidigt. Varje dag erbjuds en kötträtt, en fiskrätt och ett vegetariskt alternativ till bra priser.

Adressen är Södra Skolagatan 43.

  • Scania har ett nytt, modernt och spännande koncept där Mexico möter Korea! De serverar mexikanska rätter fyllda med klassisk koreansk BBQ och dessutom har man hämtat inspiration av den amerikanska västkustens streetfoodkultur.

Adressen är hörnet Berggatan/Friisgatan.

  • Johan P är kort och gott Malmös absolut bästa fiskrestaurang!

Adressen är Landbygatan 5.

  • Saiko är en ung och nytänkande japansk restaurang som inte bara serverar en imponerande sushi utan också många spännande japanska smårätter som håller en utsökt kvalitet.

Adressen är St Knuts väg 7.